Elektrikli otobüs teste alındı

Tarih: 19 Ağustos 2021 Perşembe 11:32

Mersin’de kullanılması planlanan elektrikli yolcu otobüsünün testleri başladı.

 

Mersin'in şehiriçi ulaşımında kullanılması planlanan elektrikli yolcu otobüsünün testleri başladı. Otobüsün belirli kriterleri karşılanması halinde büyükşehir belediye filosundaki yerini alması planlanıyor.

TEMSA firmasının test için kente gönderdiği 9 metre uzunluğundaki elektrikli otobüs, kent yollarına çıktı. İçerisinde 9 büyük boy akü barındıran elektrikli otobüsün rampa çıkma, çekiş gücü, kilometre menzili ve yakıt sarfiyatı ile birlikte konfor düzeyi test ediliyor. Vatandaşların ulaşımına da sunulan araç hem merkeze hem de yaylalara gönderiliyor. Her seferin ardından vatandaşların memnuniyet derecesi gözlemlenerek, memnuniyet anketi yapılıyor. Testlerin tamamlanması sonucunda, otobüsün belirlenen kriterlerin karşılaması halinde maliyet analizleri yapılacak ve elektrikli otobüsler kente kazandırılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Çevre duyarlılığı açısından önemli çalışmalar diye düşünüyorum. CNG otobüs alımları da böyleydi. Bu elektrikli otobüslerin testleri de olumlu çıkarsa, performansları uygun olursa, belediyemiz kentimize bu otobüslerden de kazandırırsa hem yeni nesil yakıtlar hem çevre dostu yakıtlar hem modern bir toplu taşımacılığa daha süratle adım atmış oluruz" dedi. 


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, temsa, elektrikliotobüs, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA