Mersin metrosu için 900 milyon liralık finansman yetkisi

Tarih: 17 Ağustos 2021 Salı 10:16

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mersin’de yapılacak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı’nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi ile ilgili olarak 900 milyon liralık finansman yetkisi verilmesi teklifini oy çokluğuyla kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ağustos ayı olağan toplantısının 2'nci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerine yapılan öğrenim yardımları 1400 TL’den 1600 TL’ye çıkarılırken, servis araçlarından pandemi nedeniyle ücret alınmamasıyla ilgili alınan karar 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldı. Mersin’de yapılacak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı’nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi ile ilgili Başkan Seçer’e900 milyon liralık finansman yetkisi verilmesi teklifi de oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis’te, 2021 mali yılı faaliyet ve projeleri kapsamında planlanan 'Otobüs Alımı' için ödenek aktarılmasıyla ilgili madde gündeme geldi. Madde, oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis’te, pandemi sürecinde zor günler geçiren servisçi esnafını ilgilendiren bir karar da alındı. Servis araçlarından 31 Temmuz 2021’e kadar ücret alınmamasıyla ilgili daha önceki birleşimlerde alınan karar, bu Meclis’te 31 Aralık 2021’e kadar uzatıldı.

Öğrenim yardımlarına da değinen Başkan Seçer, yönetime geldiklerinde bu tutarın 1000 TL olduğunu söyledi.

Meclis’te sunulan görüşlerin ardından madde bir kez daha Başkan Seçer tarafından komisyona sevk edilmek üzere oylandı. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin’de yapılacak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı’nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi ile ilgili 900 milyon liralık finansman yetkisinin Başkan Seçer’e verilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA