Refakatçi Evi’nde psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuluyor

Tarih: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 13:16

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Dosthane Refakatçi Evi’nde psikolojik danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan, kente gelen hasta ve hasta yakınlarına barınma imkanı sunan Dosthane Refakatçi Evi’nde, psikolojik danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Psikolog Asena Akatürk, "Hastalık süreçleri zaten çok sancılı süreçler. Hem hasta hem de hasta yakını bu süreçte çok yara alabiliyor. Depresif ruh halleri çıkabiliyor ya da hastalıktan dolayı özellikle yakınlarının yaşadığı kaygı durumları olabiliyor. Burada bunları konuşuyoruz. Nasıl sağlıklı bir zaman geçirebilirler ya da bu süreci nasıl yönetebilirler, onlar hakkında genelde danışmanlık veriyoruz. Yaşadıkları zorluklardan dolayı aslında bir sıcaklığa çok ihtiyaç duyuyorlar ve biz de elimizden geldiğince onlara dost bir şekilde, aileleri gibi davranıp onların bu zorlu süreçlerinde yanlarında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastalarımızdan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz, gayet memnun olduklarını ve bu projenin hasta yakınları ve hastalar için çok iyi olduğunu söylüyorlar" dedi. 

10 gündür Dosthane’de konaklayan Gülcan Bozok ise "10 gündür Dosthane'de kalıyoruz. Günlük 2 öğün yemek veriliyor, psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyormuş. Burada sadece refakatçi evi olarak değil de güvenle kalabileceğiniz, kendi evinizmiş gibi davranabiliyorsunuz, rahat bir ortam var. Belediye başkanımız sayın Vahap Seçer’e teşekkür ederiz" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, dosthane, refakatçievi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA