Büyükşehir, sebze üreticilerine can suyu oluyor

Tarih: 29 Temmuz 2021 Perşembe 12:59

Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde çiftçiye sera naylonu, sera ipi ve mikrobiyal gübre dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Sera Naylonu, Sera İpi ve Mikrobiyal Gübre Dağıtımı’ törenine katıldı. Başkan Seçer, üretimin önemine dikkat çekerek, “Üretim, üretim, üretim... Bizi kurtaracak olan üretim. Üretmezsek tükeniriz” dedi. Dağıtımlar kapsamında Büyükşehir Belediyesi toplam 1071 üreticiye sera naylonu, sera ipi ve mikrobiyal gübre desteğinde bulundu.

Kazanlı Hal Tesisi’nde yapılan törene Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, CHP il ve ilçe yöneticileri, Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri ile muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı. Törendeki konuşmaların ardından Başkan Seçer tarafından kadın üreticilere temsili olarak sera ipi, sera naylonu ve mikrobiyal gübre verildi.

Seçer, CHP’li belediyelerin tarımın, tarımsal üretimin değerini bildiğini, bütçelerinin önemli bir kısmını tarıma ayırdıklarını ve üreticilere destek olduklarını ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu değerli belediyelerden bir tanesi. Emek ediyoruz, 24 saat çalışıyoruz. Gecemizi gündüzümüzü halkımız için vakfetmişiz. Burada artık bağırarak söyleyelim herkes duysun ki iktidar bu kadrolara verilsin. Türkiye’deki her bölgedeki tarımı Ankara’dan yönetecek olan bakan bizim anlayışımızda, bizim zihniyetimizde olsun. Diğer alanları yönetenler bizim anlayışımızda, bizim ferasetimizde olsun da Türkiye’ye bakın neler yapıyoruz hep beraber göreceğiz. İnşallah bugünler de yakındadır ben görüyorum. İktidar olacağımızı görüyorum” diye konuştu.

TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLERİ DEVAM EDECEK

Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar kentin her noktasına ayrımcılık yapmadan, taraf tutmadan hizmet götürdüklerini belirten Seçer, yaptıkları önemli tarımsal desteklerde de hayvancılık desteklerinde de kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. Başkan Seçer, ayakları yere basan projeler ile bu destekleri sağlarken siyasi taraf tutmadıklarının altını çizdi. Kaz dağıtımı içeren Kazanç Projesi’nden küçükbaş hayvan desteğine yönelik Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’ne, arı yetiştiricilerine yapılan malzeme desteğinden lavanta distilasyon ünitesine, hamur yoğurma makinesinden erik ve zeytin boylama makinesine her bölgenin ihtiyacına göre her türlü desteğin yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini söyledi. Seçer, fide, fidan ve tohum desteklerinin de devam edeceğini, ayağı yere basan projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA