"Kalkmayan sansürün kutlamasını yapıyoruz"

Tarih: 24 Temmuz 2021 Cumartesi 14:25

Mersin’de görev yapan gazeteciler, basında sansürün kaldırılışının 113’üncü yıldönümünde, sansürün devam ettiğini söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe, "Demokrasinin tehdit altında olduğu bir ortamda basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir" dedi. Tepe ile aynı düşünceleri paylaşan gazeteciler de sansürün hala devam ettiğini belirterek, "Kalkmayan sansürün kutlamasını yapıyoruz" ifadesini kullandı. 

MGC tarafından basında sansürün kaldırılışının 113'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Alanı'ndaki törene; CHP Milletvekili Alpay Antmen, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Akdeniz Belediyesi Başkanvekili Aydın Eğin, Yenişehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Togay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, önceki dönem Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Akdeniz Belediyesi Basın Müdürü Tuncay Karakaş ve basın mensupları katıldı. 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende konuşan MGC Başkanı Tepe, "Demokrasinin tehdit altında olduğu, vesayetin hüküm sürdüğü bir ortamda, basın özgürlüğünden, ifade hürriyetinden ve sağlıklı bir medya işleyişinden bahsetmek mümkün değildir. Hiçbir basın mensubunun mesleki faaliyetleri dolayısıyla baskı görmesine, bu baskılar yoluyla basın özgürlüğünün tehdit edilmesine müsaade edilmemesi gerekir. Bugün gazeteciler işsizlik, özlük hakları gibi pek çok konuda sıkıntı yaşıyorlar. Tasarruf tedbirleri kapsamında basın ve yayın giderlerine ilişkin yeni düzenleme, Anadolu basınını güç duruma düşürecektir. Basını zora sokan değil; teşvik edici, ekonomik açıdan rahatlatacak çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

"KALEMİNİ SATMAYAN, ONURLU GAZETECİLER..."
Milletvekili Antmen ise basının üstündeki baskıların devam ettiğini dikkat çekerek, "Bir kısım yandaş meydanın bir eli yağda bir eli baldayken, yandaş olmayan gazeteler yaşamaya çalışıyor. Kalemini satmayan, onurlu duran, kendisini değil vatanını ve halkını düşünen gazeteciler olduğu sürece, halkın haber alma özgürlüğünün sağlanacağını düşünüyorum. Basın özgür olmadıkça Türkiye'ye demokrasi hiçbir zaman gelmeyecektir" diye konuştu. 

MTSO Başkanı Kızıltan ise doğruları yazan gazetecilere destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan zor şartlar altında mesleğini sürdürmeye çalışan basın mensupları, ülke genelindeki kutlamalara ilişkin olarak da "Kalkmayan sansürün kutlamasını yapıyoruz" diyerek, sansürün devam ettiğini vurguladı. 


Etiket: mersin, mersingazetecilercemiyeti, kayatepe, mgc, 24temmuz, basınbayramı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA