O listede tantuni yok..!

Tarih: 23 Temmuz 2021 Cuma 12:38

Mersin’in vazgeçilmez lezzeti tantuni, en popüler yemekler arasında yer alamadı.

En popüler Türk yemeklerinin basın yansımalarını araştıran çalışma kapsamında düzenlenen listenin üst sıralarında kebap, pizza, pide, hamburger ve lahmacun yer alırken, Mersin'in coğrafi işaretli lezzeti tantuni saf dışı kaldı.

2020 ve 2021’in ilk 6 aylık dönemlerinde yazılı basın, televizyon, internet ve sosyal medyada en çok bahsi geçen yemekleri inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM) araştırmasına göre; hamburger, pizza, pide ve lahmacuna olan ilgide düşüş yaşandı. Kebap, 2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artış göstererek 24 bin 895 haberle medyada en fazla yer bulan lezzet oldu. Kebabı, 22 bin 754 habere konu olan pizza takip etti. Geçtiğimiz aylarda 'pizza mı pide mi?' anketi ile gündeme gelen pide ise 13 bin 676 haberle listeye 3'üncü sıradan girdi. Gençlerin gözdesi hamburger 10 bin 156 haberle listeye 4'üncü sıradan giriş yaptı. Lahmacun da 7 bin 194 haberle listede 5'inci oldu.

Mersin'in 2016 yılında coğrafi işaret alarak tescillenen tantunisi ise listede kendisine yer bulamadı. Mersinliler ve bölge halkı, her gün öğün ayırt etmeksizin severek tükettikleri tantuninin kısa sürede en popüler yemekler arasına girmesini bekliyor.


Etiket: mersin, tantuni, coğrafiişaret, kebap, lahmacun, hamburger,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA