Siyah incir hasat edildi

Tarih: 16 Temmuz 2021 Cuma 14:22

Mersin’de üretilen siyah incirin ilk hasadı, protokol üyelerince yapıldı.

Türkiye'de siyah incir ilk üretildiği yer olan Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesinde, yılın ilk siyah inciri hasat edildi. 

İncir hasat etkinliğine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Dinçer Göçmen, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Alikutsal Mete, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı-Kiremithane Mahalle Muhtarı Ali Gülgen, Akdeniz’e bağlı muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. 

Bölgede yetişen siyah incirin kaliteli olduğunun altını çizerek, ürüne sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Gültak, belediyeye ait 6 dönümlük arazinin 2 buçuk dönümünün erkek incir üretilmesi amacıyla, demo-arazi olarak kullanılacağını söyledi. 400 hektardan fazla bir alanda, 125 ila 150 ton arasında siyah incir üretimi yapıldığının ve bunun ciddi bir ekonomik kazanç olduğunun altını çizen Gültak, "İncirimizin çoğu yurtdışına gidiyor. Ne kadar çok üretirsek, mahallemize, ilçemize ve kentimize daha fazla ekonomik katkı sağlanmış olur. Kilosu 25 ila 30 lira, kimi zaman 40 liraya kadar çıkan bir ürün. Burada yetişen siyah inciri tüm Türkiye’ye tanıtmak ve öne çıkarma için çalışacağız" dedi. 

Konuşmanın ardından siyah incirin hasadı gerçekleştirildi.


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak, bağlarbaşı, siyahincir, hasat,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA