Toroslar, KKTC liderini ağırladı

Tarih: 15 Temmuz 2021 Perşembe 13:24

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’den Toros dağlarını gördüğünde, büyük bir sevinç duyduğunu söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıldönümü dolayısıyla Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Yıllardır her sabah kalktığımda Girne'den Toroslar'a bakarım. 'Toroslar'ı görebilir miyim?' diye bakarım. Toroslar'ı gördüğümde o sabah sevinç çığlığıyla uyanırım" dedi. 

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın ev sahipliğinde, Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Cumhurbaşkanı Tatar'ın yanı sıra; Vali Ali İhsan Su, milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, İl Müftüsü Şaban Kondi de yer aldı.

Toroslar'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, "Yıllardır her sabah kalktığımda Girne'den Toroslar'a bakarım. 'Toroslar'ı görebilir miyim?' diye bakarım. Toroslar'ı gördüğümde o sabah sevinç çığlığıyla uyanırım. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, bir milletin egemen, bağımsız ve özgür olması lazım. Kimsenin esareti ve boyunduruğu altında olmaması gerekir. Kıbrıslı Türkler, bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerdir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise "Kıbrıs bir coğrafyadan daha fazlasıdır. Kıbrıs'ın güvenliği demek, Türkiye’nin güvenliği demektir. Bağımsızlığı, Türkiye’nin bağımsızlığı demektir. Kıbrıs Türk'tür, Türk yurdudur, Türk kalması tarihin namus konusudur. Beşparmak Dağları’na dökülen şehit kanları, hiçbir şart altında silinmeyecek, emanetleri asla çiğnetilmeyecektir" ifadesini kullandı. 


Etiket: mersin, toroslar, toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, kktc, ersintatar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA