Başkan Seçer’dan yavruvatana destek vurgusu

Tarih: 15 Temmuz 2021 Perşembe 11:08

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, anavatan Türkiye’nin her zaman yavruvatan Kıbrıs halkının destekçisi olacağını vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Umut ediyorum daha nice 47 yıllar Kıbrıs halkı bağımsız bir şekilde yaşamını sağlar. Biz de anavatanda kardeşleri olarak, onların bu haklı ve saygın mücadelesinde her zaman onların yanında dimdik olacağız" dedi. 

Büyükşehir belediyesi tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47'nci yıldönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinliğe Başkan Seçer’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, CHP İl Başkanı Adil Aktay, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Dutar, gaziler, gazi ve şehit aileleri yer aldı. 

Kıbrıs'taki özgürlük mücadelesinin önemini vurgulayan Seçer, "Kıbrıs Türk Halkı yüzyıllardır adada yaşayan ve hakkı olan bağımsız yaşama mücadelesini bugüne kadar sürdüren, bu uğurda çok bedeller ödeyen bir halk. Onlar bizim soydaşlarımız, onlar bizim kardeşlerimiz. Umut ediyorum daha nice 47 yıllar Kıbrıs halkı bağımsız bir şekilde yaşamını sağlar. Biz de anavatanda kardeşleri olarak, onların bu haklı ve saygın mücadelesinde her zaman onların yanında dimdik olacağız. 47 yıl önce şehit düşen, yavru vatan Kıbrıs’ta soydaşlarımızın bağımsızlık mücadelesini desteklemek için vurulan, mücadele edip bugün aramızda gazi olarak bizlerle beraber olan herkese müteşekkiriz" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, kktc, kıbrısbarışharekatı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA