Cumhurbaşkanı Tatar, Erdemli’de park temeli attı

Tarih: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 14:05

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendi ismini taşıyan parkın temelini attı.

 Mersin'in Erdemli ilçesinde belediye tarafıdan kendi isminin verildiği parkın temelini atan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, adadaki oyun ve tuzakların farkında olduklarını söyledi.

Erdemli'ye gelen Tatar'ı, belediyeye bağlı kadın mehteran ekibi karşıladı. Temel atma töreninde konuşan Tatar, ortak irade vurgusunda bulundu. Kıbrıs'taki tuzak ve oyunların farkında olduklarını belirten Tatar, "Artık Kıbrıs’ta federal temelde bir çözüm değil, yan yana yaşayan iki ayrı egemen, bağımsız devlet. Çünkü o federasyon meselesinin içinde bir takım tuzaklar ve oyunlar olduğunu hepimiz öğrenmiş bulunmaktayız. Aramızdaki bağların her zaman olduğu gibi daha da geliştirmesi, münasebetlerimizin artması, kurum ve kuruluşlar hükümetler devletin en üst tepesinden her noktasına kadar aramızda ki bağların iletişimin diyalogun sürekli olarak arttırılması gerektiğini, o bakımdan ortak değerlerimizin oluşumundan gösterdiğimiz iradenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise Tatar ile bir anısını anlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız bundan iki yıl önce başbakan iken memleketimizi şereflendirmişlerdi. O zaman kendilerine, 'Sizi cumhurbaşkanı olarak karşılayacağımızdan zerre kadar endişemiz yok' demiştik. Yaradana binlerce kez şükürler olsun ki; özü bizden, sözü bizden, bizim gibi düşünen, Türk dünyasının bekası için gayret sarf eden muhterem cumhurbaşkanımızı ağırlıyoruz. Mevlaya binlerce kez şükrediyoruz" diye konuştu. 


Etiket: mersin, erdemli, erdemlibelediyesi, mükerremtollu, ersintatar, kktc,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA