Silifke’de Gastronomi Konağı açıldı

Tarih: 18 Ekim 2024 Cuma 22:10

Mersin’in Silifke ilçesinde yaklaşık 156 metrekare kapalı, 530 metrekare açık alana sahip tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Mersin'de Silifke Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan yaklaşık 156 metrekare kapalı, 530 metrekare açık alana sahip tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

2023 yılında Mersin Valiliği - YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) desteğiyle Silifke Belediyesi tarafından restoresi tamamlanan Sami Göksu Gastronomi Konağı, belediye tarafından düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Osmanlı döneminden kalma 18-19. yy’a ait tarihi Sami Göksu Konağı, uzun yıllar metruk bir bina olarak kent merkezinde yer alıyordu. Silifke Belediyesi tarafından restore edilen bina artık Gastronomi Konağı olarak hizmet verecek.

BAŞKAN TURGUT: KENTİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Kent merkezimizde yer alan tarihi Sami Göksu Konağı, gastronomimize yakışır bir şekilde restore edildi. 2023 yılında Mersin Valiliği - YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) desteğiyle Silifke Belediyesi tarafından restoresi tamamlanan Sami Göksu Gastronomi Konağımız, iki kattan oluşmaktadır. Sofalı plan tipi konakta, gastronomi ve modern mutfaklar bulunacak. İnanıyorum ki her bir köşesi tarih kokan ve doğal güzellikleri barındıran şehrimizin yöresel lezzetlerini tatma imkânı bulacağımız bu konak, kısa sürede yerli ve yabancı konukların ilgi odağı haline gelecek. İlçemize gelen misafirlerimiz burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek. Bu mekanın hem belediyemize hem de Silifke’mize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca yoğun programı içerisinde bizleri bu güzel ve anlamlı açılışta yalnız bırakmayan başta CHP Genel Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek olmak üzere beraberindeki PM Üyemiz Ecevit Keleş, Mersin Milletvekilimiz Talat Dinçer, İl Başkanımız, İlçe Başkanımız, kadın kolları yönetimimiz, muhtarlarımız ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TALAT DİNÇER: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Silifke’de, Yörük kültürüne ve özüne sahip çıkan bir belediye olduğuna vurgu yapan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Silifke Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten Silifkeliler çok şanslı… Özüne yabancı olmayan, kültürüne ve geçmişine bu denli sahip çıkan bir başkana sahip. Gastronomi alanında yaptıkları katkılar nedeniyle Silifke Belediyesi’ni tebrik ediyor, konağımızın bu güzel şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

PM ÜYESİ KELEŞ: BAŞKANIMIZA HİZMETLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ

Açılışta söz alan CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş, “Belediyemizin ilçemize kazandırdığı bu güzel gastronomi konağı açılışında sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Bu konak tarihi bir değere sahip olduğu gibi, bu değeri yaşatmakta ayrı bir öneme sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

GÖKAN ZEYBEK, ‘BU KONAK, TARİH KOKAN VE TARİH YATAN BİR MEKÂN’

Konuşmasını gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise ‘Tarihi ve doğal güzellikleri barındıran Silifke şehrimizde, avlusundan tutunda bahçesine ve mimari yapısına kadar tarih solunan Sami Göksu Konağı gibi bir mekânda, siz değerli Silifkelilerle bu açılışı yapmak bizler için onur ve gurur vericidir. 18.-19. yy’a ait olması bir yana yüzyıllardır farklı medeniyetlere beşiklik etmiş bu değerlerimize sahip çıkmak bir o kadar değerli ve önemlidir. Silifke’nin geçmişten bugüne mutfak kültürünü yansıtan, tarihsel ve kültürel değerlerle zenginleştirildiği Sami Göksu Gastronomi Konağı hayırlı ve uğurlu olsun’ diye konuştu.

Tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Eşi Pakize Turgut, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, PM Üyesi Ecevit Keleş, Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, İl ve İlçe Başkanları, Kadın Kolları Yönetimleri, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete açıldı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

 


Etiket: mersin, silifke,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA