Toroslar’ın 2025 bütçesi 2 milyar 220 milyon 570 bin

Tarih: 18 Ekim 2024 Cuma 17:55

Mersin’de Toroslar Belediyesinin 2025 yılı bütçesi 2 milyar 220 milyon 570 bin TL olarak belirlendi. 2025 bütçesi meclisten oybirliğiyle geçti.

Mersin’de, Toroslar Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı 3. Birleşimi, belediye başkanı Abdurrahman Yıldız’ın yönetiminde yapıldı.

Belediye meclisi toplantısının en önemli gündem maddesi belediyenin 2025 yılı gelir gider bütçesiydi. Toplantıda, bütçe kalemleri tek tek okunarak oylandı.
Belediye meclisinin oybirliğiyle kabul ettiği toplam bütçe planlamasına göre Toroslar Belediyesinin 2025 yılı tahmini bütçesi 2 milyar 220 milyon 570 bin TL olarak belirlendi.
 Belediyenin gelir bütçesi 2 milyar 61 milyon 130 bin TL olarak öngörülürken finansman bütçesi ise 159 milyon 440 bin TL olarak denklik sağlanarak kabul edildi.

 ‘AĞIZ TADIYLA HARCANMASINI DİLİYORUM’
Bütçenin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından meclis üyelerine teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Ben öncelikle komisyonda çalışarak işi bu hale getiren komisyon üyesi arkadaşlarıma, burada emekleriyle destek veren belediye meclis üyesi arkadaşlarıma ve bu raporun bu çalışmanın ham halinden bu hale gelmesini sağlayan ve ciddi emekler sarf eden başta mali işler müdürlüğümüz ve bütün müdürlüklerimize teşekkür etmek istiyorum. 2025 yılı bütçemizin Toroslar halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Toroslar halkı için gerçekten ciddi hizmetlerin yapılacağı bir bütçe olmasını diliyorum. Halkımızın ağız tadıyla 2025 yılında bu bütçeyi harcamasını diliyorum ve hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 ‘EĞİTİM YARDIMI BAŞVURULARI ONLİNE YAPILABİLECEK’
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediye meclisi toplantısında, belediyenin üniversite kazanan öğrencilere vereceği eğitim yardımıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Eğitim yardımı başvurularının 21 Ekim’de başlayacağını kaydeden Yıldız, “Tabi öğrencilerimizin önemli bir kısmı şehir dışında okudukları için okudukları memleketlere gidip kayıtlarını yaptırdılar, yerleştiler. Dolayısıyla bizim kayıtlarımız, aynı zamanda online bir şekilde internet üzerinden yapılacak. Pazartesi günü bunun tesisatları kuruluyor, Bilgi İşlem Merkezimiz Yunus Emre Kültür Merkezinin içerisine bununla ilgili bir çalışma yapıyor, oraya yerleştirdik.  Öğrenciler online olarak başvurduktan sonra istediğimiz evrakları aileleri getirebilir. Zaten bu eğitim yardımını almanın birinci koşulu da son 6 ay içerisinde Toroslar’da yaşıyor olmak. Dolayısıyla öğrencilerimizi bulundukları noktadan Mersin’e getirmek yerine online başvurunun ardından, evraklarının aileleri tarafından bize ulaştırılması eğitim yardımını almaları için yeterli” dedi.

 ‘ÇAĞRI MERKEZİMİZİ KULLANIN’

444 41 33 numaralı çağrı merkezini hizmete aldıklarını da ifade eden Yıldız şunları söyledi:
“Hemşehrilerimiz bu telefonu arayarak taleplerini, isteklerini ve şikayetlerini bildirebilirler. Yurttaşlarımız herhangi bir bildirim yaptıkları andan itibaren hemen iki dakika içerisinde yapılan bildirim ilgili birim amirine, ilgili birim amirinin bağlı olduğu başkan yardımcısına ve belediye başkanının bilgisayarına düşecek ve takibi yapılacak. Dolayısıyla ben bireysel olarak bu işe çok önem veriyorum. Takibini de kendim bire bir yapacağım. Bundan sonra yurttaşlarımızın belediye içerisinden bir meclis üyesi, bir bürokrat, bir müdür, bir belediye başkanı aramasına gerek kalmayacak. Direk bu telefon numarasından bildirimlerini yaptıkları andan itibaren hem belediye başkanına hem belediye başkan yardımcılarına hem ilgili birim müdürüne taleplerini otomatik olarak iletmiş olacaklar. Dolayısıyla bu 444 41 33 numaralı telefonun yaygın bir şekilde kullanılmasını sizlerin de telkiniyle sağlamamız işlerin takibi konusunda, belediyede yapılan iş ve işlemlerin denetimi konusunda da çok önemli bir araç olacağı kanaatindeyim ben. Dolayısıyla bunu belediye meclis üyelerimiz de birim müdür ve amirlerimiz de yaygın bir şekilde Toroslar halkına duyururlarsa ve artık buradan işlem yapılmasını sağlarlarsa daha derli bir iş yapmış olacağız.”

 


Etiket: mersin, toroslar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA