Akdeniz’in çeltik deposunda hasat zamanı

Tarih: 17 Ekim 2024 Perşembe 17:11

Mersin’de, Akdeniz bölgesinin çeltik deposu olarak bilinen Silifke ilçesinde 12000 dönümlük alanda çeltik hasadına başladı.

 

Mersin'in Silifke ilçesindeki çeltik hasadı nedeni ile Kurtuluş Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törende, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hıdır Arslan ve üreticiler hazır bulundu.
Törende, aynı zamanda üretici olan Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hıdır Arslan yaptığı konuşmada, “Silifke’de yaklaşık 12.000 dönümlük ekim alanımız var. Ancak bu yıl bazı bölgelerde ciddi rekolte düşüşleri yaşadık. Devlet desteği mevcut, fakat yeterli gelmiyor ve bu durumu nasıl çözebileceğimizi bilmiyoruz. Silifke genelinde otla mücadelede başarılı olamadığımız için bazı arazilerde verim 400-450 kiloya kadar düştü" dedi
Bu yıl rekolteler çok düşük kalması nedeni ile beklenilen fiyatların da tatmin edici olmadığını ifade eden Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hıdır Arslan, "Girdi maliyetleri çok yüksek olmasına rağmen ürün fiyatları düşük. İlaç ve gübre fiyatları ciddi şekilde arttı, dönüm başına maliyet 10.000 TL’yi buluyor. Ne olduğunu tam olarak anlayamadık, bu durum bizi üzüyor. Devletimizden daha fazla destek bekliyoruz” diye konuştu
Silifke’nin Akdeniz bölgesinde çeltik üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise, "Silifke’de yaklaşık 12000 dönümlük alanda çeltik ekimi yapılıyor. Silifke için önemli bir geçim kaynağı ve şimdi de bu hasat için burada bulunmaktayız. Ben tüm çiftçilerimize bereket ve hayırlı kazançlar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Dr. Mehmet Seri Doğru, bol ve bereketli bir hasat sezonu için dua etti.

 


Etiket: ekonomi, ihracat, döviz, işdünyası,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA