Özel gereksinimli öğrencilerden tarihe yolculuk

Tarih: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 12:28

Mersin’de özel gereksinimli öğrenciler, arkeoloji müzesini gezerek, geçmişe yolculuk yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, arkeoloji müzesini gezdi. Tarihe yolculuk yapan öğrenciler, yetkililerden müzedeki tarihi eserlerle ilgili bilgi aldı. 

İçerisinde Mersin ve dünya tarihine dair birçok eser ve bilgi bulunduran müzeyi Mola Evi’nin öncülüğünde gezen özel gereksinimli bireyler, arkadaşları ve aileleriyle beraber hem eserler hakkında bilgi sahibi oldu hem de eğlenceli vakit geçirdi. Öğrenciler arasında ilk defa müze gezisi yapanlar da vardı.

Mola Evi’nde görev yapan özel eğitim öğretmeni Kübra Melike Saçıkara, etkinliği özel gereksinimli bireylerin güzel vakit geçirmelerini sağlamak ve farkındalıklarını artırmak için düzenlediklerini belirterek, “Daha önce müzeye gelmemiş çocuklarımızla birlikte onların güzel vakit geçirmelerini sağlamak için buradayız. Geçmiş zamanlardan itibaren yaşanmışlıkları onlara göstererek bir nebze olsun onlara farkındalık sağlamak ve somut bir şekilde öğrenmelerini sağlamak istiyoruz. Buraya 21 öğrenci getirdik. Her birinin ayrı ayrı mutluluklarını, coşkularını, sevinçlerini ve farkındalıklarını artırarak onların hayatlarına dokunmak, bizim en güzel amaçlarımızdan bir tanesi" dedi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, mersinarkeolojimüzesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA