Amatör Spor Haftası Mersin’de başladı

Tarih: 7 Ekim 2024 Pazartesi 12:40

Mersin’de, 07-11 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Amatör Spor Haftası, çeşitli etkinliklerle başladı.

 

 

Mersin'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen ''Amatör Spor Haftası'' etkinlikleri başladı.
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Mersin amatör Kulüpleri Federasyonu ile birlikte “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında  Yenişehir ilçesindeki Millet Bahçesi’nde yürüyüş düzenlendi.  Silifke Caddesi güzergahında devam eden  yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
Burada Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından İl Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına bırakılması ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, “Bu yıl 07-11 Ekim tarihleri arasında kutlayacağımız ‘Amatör Spor Haftası’ millet bahçesi önünden, Kortej halinde Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Göksun Öz ile birlikte, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve tüm spor camiasının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptık. Yine hafta boyunca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte düzenleyeceğimiz etkinlikler çerçevesinde; spor paneli ve 8 farklı branşta spor müsabakaları ile düzenleyeceğimiz “Yılın Enleri” ödül töreninde ilimizi, ülkemizi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil etmiş, derece yapmış sporcularımıza ve antrenörlerimize ödül vereceğiz. Bu ödül töreni ile Amatör Spor Haftası'nı sonlandıracağız" dedi.
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti, “Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından iş birliği ile düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri, insanların her yaşta spor yapabilmesi için düzenli fiziksel aktivitelerin teşvik edilmesi ve yeni sporcuların spora kazandırılması amacıyla bu yıl 07-11 Ekim tarihleri arasında çelenk sunma töreniyle 81 ilimizde aynı anda başlatmış bulunuyoruz.  Bilindiği gibi kişiyi; fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren-değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisi de Spordur. Sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir. Spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa spor olgusunu hayatımızın bir parçası yapmak, sizleri günümüz hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır.  Bu kapsamda; 3’ten 83’e herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlayarak, yetenekli sporcuları ödüllendirmek, gençlerin spora olan ilgisini artırmak tek gayemiz. Bunu sağlamak için de sporun diğer unsurları olan kulüplerimize İl Müdürlüğü olarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunmanın gerekliliğine inanıyor ve bu yardımları sürdürmeye de devam ediyoruz. Unutmayalım ki, bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette en büyük hedefimiz olmalıdır. Bu hedefe ulaşma adına da sizleri, hafta boyunca İl Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Amatör Spor Haftası etkinliklerine katılmaya ve spor yapmaya davet ediyoruz. Amatör olunmadan yıldız ya da profesyonel olunmayacağını bir kez daha hatırlatarak, etkinliğimizin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür ediyor, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 07-11 Ekim Amatör Spor Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Güreş ve Karate sporcularının gösterilerinin ardından yapılan toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 
Amatör Spor Haftası etkinlikleri hafta boyunca gerçekleştirilecek çeşitli spor müsabakalar, spor paneli ve Yılın Enleri Ödül töreni ile sona erecek.


Etiket: mersin, spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA