Mersin’in Tarsus 3. Kleopatra Bisiklet Festivali’nin açılış törenle başlarken 32 farklı kentten 250 bisikletli ilçenin dört bir yanında pedal çeviriyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Tarsus Bisiklet Topluluğu iş birliğinde 4-5-6 Ekim tarihlerini kapsayan ‘3. Kleopatra Bisiklet Festivali’nin açılış törenine katılım sağladı. Başkan Seçer’in startının ardından bisikletlerle tarihi Kleopatra Kapısı’ndan geçildi. Başkan Seçer ve Başkan Boltaç; festival kapsamında bisikletlilerle birlikte Tarsus şehir turu yaptı.
FESTİVALE 32 FARKLI KENTTEN 250 BİSİKLETLİ KATILIYOR
Katılımcılar 3 gün boyunca Tarsus içinde ve çevresinde bisiklete binerek bir yandan bisikletli ulaşım konusunda farkındalık oluşturulacak bir yandan da yaşadıkları kentlere güzel anılarla dönecek. Festivale 32 farklı kentten 250 bisikletli katılıyor. Festival ile Tarsus’un tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı, sağlıklı bir ulaşım seçeneği olarak bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla ilgili farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Festival sayesinde bisiklet tutkunları; hem tarihi ve turistik açıdan zengin Tarsus'u keşfediyor hem de bisikletin sağlıklı bir ulaşım aracı olarak kullanımını teşvik etme imkânı sunuyorlar. Festival ile katılımcılar spor yaparken, Tarsus’ta tarihi bir yolculuğa da pedal çevirdiler.
‘BU TÜR ETKİNLİKLER BİZLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR, O YÜZDEN ÖNEMSİYORUZ’
Yurdun dört bir yanından Kleopatra Bisiklet Festivali’ne gelen bisiklet tutkunlarına seslenen Başkan Seçer, “Kentimize renk kattınız. Her zaman bekleriz. Bu etkinlikler bizleri bir araya getiriyor. Bu nedenle de önemsiyoruz” dedi.
‘BİSİKLET, SON DERECE KEYİFLİ BİR SPOR’
Bisiklet kullanımının önemine değinen Başkan Seçer, “Hem çevre dostu bir ulaşım aracı olduğu için hem de gerçekten spor keyfi çok güzel olduğu için kullanmamız gerekiyor. Ben en azından haftada bir günümün içerisinde zaman ayırmaya çalışıyorum. Son derece de keyifli bir spor. Hepinizi bisiklet sporunu yapmaya davet ediyorum. Biz de bisiklet yolları yapıyoruz, daha fazlasını yapalım” dedi.
20 Ekim’de yapılacak Tarsus Yarı Maratonu’nu hatırlatarak vatandaşları davet eden Başkan Seçer, bu tür erkinliklerin Tarsus için önemine değinerek, “20 Ekim’de herkesi bekliyoruz. Özellikle Tarsuslu hemşerilerimin de bu etkinliklere ilgi duymalarını istiyorum. Tarsus'ta bir şeylerin değiştiğini hissetmemiz lazım. Tarsus’a; Tarsus’un dışından hatta Türkiye'nin dışından ne kadar insan gelmesini sağlarsak Tarsus o derece büyür, o derece tanınan bir kent olur, refah artar. İnsanlar burada daha mutlu olur. Tarsuslular bunu önemsemeli. Artık yeni bir anlayışla dönüp bakmalılar. Dışa açılmalılar. Bu tarz etkinliklerle insanları buraya getirip; Tarsus’u tanıtmak, tarihini, kültürünü, insanını, gastronomisini anlatmak sadece belediyelerin değil, hepimizin görevi” diye konuştu.
‘EĞER BİR OLURSAK ÜLKEMİZİN YARARINA ÇOK GÜZEL İŞLER ÇIKARABİLİRİZ’
Bu yıl festivale Tarsus Belediyesi’nin de destek verdiğini söyleyen Başkan Seçer, iş birliğinin önemine değinerek, “Biz eğer bir olursak, ortak akılla yürürsek; gerçekten tek amacımız memleketimize, ülkemize, milletimize yarar sağlamaksa çok güzel işler çıkabilir. Bu nedenle buradayız. Bu nedenle sizlerleyiz. Burada olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Seçer, 1-2-3 Kasım'da yapılacak Uluslararası Tarsus Festivali’ni de hatırlatarak, “Önceki yıllarda yaptığımız festivaller çok muhteşem oldu. Uluslararası Tarsus Festivali’nin bu yıl 3.’sünü yapacağız. Çok iyi, çok keyifli olacak. Her geçen yıl içeriği daha da artıyor ve zenginleşiyor. Bu yıl Ali Başkanımızın da bu konuda özel çabası var. Bizimle yine iş birliği halinde olacaklar. Göreceksiniz, çok iyi bir sonuç elde edeceğiz” dedi.
BOLTAÇ: UYUMLA, HUZURLA, MEMNUNİYETLE SİZLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise konuşmasında bisikletin hem çevre hem de insan sağlığına olan katkısına yer verdi. Tarsus’un bisiklet kullanımına çok uygun bir kent olduğunu söyleyen Boltaç, “Her zaman her yerde karbon ayak izini azaltmak için hep bisiklet sürelim, pedalları çevirelim. Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir gelecek istiyorsak bisiklet topluluğumuzla beraber her zaman bir arada olacağımızın söylenmesini, bilinmesini istiyorum. Kentimiz bisiklet sürmek anlamında çok elverişli bir kent. Çok yakışıklı dağlarımız ve çok da güzel bir denizimiz var. Ama maalesef üzülerek söylüyorum ki bunu karbon salınımıyla kirletmeye çok meyilli bir kentiz. Ama hep birlikte bunu aşacağız. Güzel işler başaracağız. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza 3. Kleopatra Bisiklet Festivali’nden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Uyumla, huzurla, memnuniyetle sizler için çalışacağız” diye konuştu.
DR. CERRAHOĞLU: YEREL YÖNETİMİMİZ HER ZAMAN YANIMIZDA
Festivalde Tarsus Bisiklet Topluluğu adına konuşan Dr. Ali Cerrahoğlu da bisikletli yaşamın önemine ve güzelliklerine değindi. Toplumda bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin önemli destekleri olduğunu vurgulayarak, “Sağlıklı, çevre dostu bir ulaşım şekli olan bisikleti Tarsus'ta yaygınlaştırmayı başaracağız. Sizler buna çok güzel birer örnek oluyorsunuz. Yerel yönetimimiz her zaman yanımızda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve Tarsus Belediye Başkanımız Ali Boltaç’a çok teşekkür ediyoruz. Kendileri de bisiklet kullanarak her zaman yanımızda oldular, her zaman öncüsü oldular” dedi.
TAŞ: KENDİ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN DA BÖYLE ETKİNLİK BEKLİYORUZ
Kleopatra Bisiklet Festivali’ne Balıkesir Edremit’ten gelen Meral Taş, “Bu güzel organizasyon için Vahap Bey’e ve Ali Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Bizim kendi belediye başkanlarımızdan da böyle bir etkinlik bekliyoruz” dedi. Tarsus’u çok beğendiğini kaydeden Taş, “Tarsus’a hiç gelmemiştim. Çok beğendim. Çok güzel tarih turu yaptık” diye konuştu.
ÇUHACI: BİSİKLET BİR KÜLTÜR
Kemal Çuhacı da hem festivali hem de Tarsus’u çok beğenen katılımcılardan. Çuhacı, duygu ve düşüncelerini, “Tarsus’a ilk defa geldim ve çok beğendim. Tarsus’un böyle bir medeniyet şehri olduğunu yaşayarak öğrendim. Mükemmel bir şehir” cümleleriyle anlattı. Bisiklet kullanımının önemine değinen Çuhacı, “Bu bir kültür. Sağlık için gerekli. 7’den 77’ye herkesin sağlık için bisiklete binmesini öneriyorum” dedi.
|