Doç.Dr. Öztürk: Yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz

Tarih: 3 Ekim 2024 Perşembe 10:50

Mersin Şehir Hastanesi’nde görev yapan Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Ercüment Öztürk, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da yaşlı nüfus ile birlik kronik sağlık sorunların da arttığını söyledi.

 

Mersin Şehir Hastanesi'nde görev yapan Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Ercüment Öztürk, yaşlanma süreci ve yaşlı nüfusun sağlık sorunlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Doç. Dr. Öztürk, 65 yaş üstü bireylerin sayısının Türkiye’de ve dünyada hızla arttığını belirterek, "Yaşlanmak hepimiz için kaçınılmaz bir süreçtir. Artan yaşlı nüfusla birlikte, yaşlanmaya bağlı sağlık sorunları da giderek artış göstermektedir" dedi.
Doç. Dr. Öztürk, yaşlanmanın getirdiği fizyolojik, psikolojik ve sosyokültürel değişimlerin yaşlı bireylerde fonksiyonel kısıtlanmalara yol açtığını ifade etti.
İleri yaşlarda diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların daha yaygın görüldüğünü belirten Dr. Öztürk, demans, malnütrisyon ve sarkopeni gibi geriatrik sendromların yaşlıların yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini ve bağımlılık düzeylerini artırdığını vurguladı.
HEDEF 80 YAŞ VE ÜZERİ
Geriatri biliminin, 65 yaş ve üstü hastaların sağlık sorunları, sosyal ve fonksiyonel yaşamları ile ilgilendiğini açıklayan Doç. Dr. Öztürk, Mersin Şehir Hastanesi’nde faaliyet gösteren Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) ile özellikle 80 yaş ve üzeri bireylerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
EKİP HALİNDE ÇALIŞIYORUZ
Doç. Dr. Öztürk,  "Bizler Mersin Şehir Hastanesi’nde, geriatri uzmanları olarak gerontoloji uzmanları, hemşirelerimiz ve sekreterlerimizle bir ekip halinde çalışıyoruz. Hastalarımızın kapsamlı geriatrik değerlendirme ve muayenelerini yapıyor, tedavi planlarını oluşturuyoruz. Ayrıca, yaşlı bireylerin sağlığını olumsuz etkileyen uygunsuz ilaç kullanımı gibi durumları tespit ederek müdahale ediyoruz," dedi.
ŞEHİR HASTANESİ ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR
Doç. Dr. Öztürk, hedeflerinin yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak, sağlık sorunlarını minimize etmek ve onların daha bağımsız bir yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu belirterek, Mersin Şehir Hastanesi'nin bu konuda önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.


Etiket: mersin, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA