İşitme kayıplarında erken tanı hayat kurtarıyor

Tarih: 23 Eylül 2024 Pazartesi 14:31

Mersin Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Aktağ, işitme kayıplarının erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ebeveynleri uyardı.


Mersin Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Aktağ, bebeklerde ve erişkinlerde görülebilecek işitme kayıplarına karşı önemli açıklamalarda bulundu. İşitme kayıplarının erken teşhis edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Aktağ, ailelere uyarılarda bulundu.
Dr. Mehmet Aktağ, yaptığı açıklamada, işitme kayıplarının nedenlerinin çeşitli olabileceğini belirtti. Annenin gebelik sırasında geçirdiği hastalıklar, kullandığı ilaçlar, bebeğin doğum sonrası yoğun bakımda kalma süresi ve ağır sarılık hastalıkları gibi faktörlerin işitme kaybına yol açabileceğini ifade eden Aktağ, bu durumun doğumsal ya da doğum sonrasında ortaya çıkabileceğini vurguladı.
Dr. Aktağ, işitme kayıplarında erken tanının önemine değinerek, Türkiye'de her yeni doğan bebeğe işitme tarama testi yapıldığını ve bu testin şüpheli çıkması durumunda, daha ileri seviye olan klinik BERA testi ile işitme kaybının tespit edilebildiğini belirtti. "Amacımız, erken tanı koyarak bebeklerin işitme engeline sahip olmalarının önüne geçmektir," diyen Dr. Aktağ, erişkin hastalar için de kliniğin bünyesinde yer alan odyoloji ünitesi her türlü işitme testinin yapılabildiğini söyledi.
Dr. Aktağ, 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında tüm vatandaşları işitme testleri için Mersin Şehir Hastanesi KBB Kliniği'ne davet etti. "İşitme kayıplarının önüne geçerek, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için Kulak Burun Boğaz hekimleri olarak elimizden geleni yapmaya hazırız," dedi.


Etiket: mersin, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA