Toroslar’da okul kantinlerinde zabıta denetimi

Tarih: 21 Eylül 2024 Cumartesi 11:19

Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile zabıta ekipleri okul kantinlerini denetleyerek öğrencilerin sağlıklı gıdalar tüketmesine destek verdi.

Mersin'de Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçedeki okul kantinlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, kantinlerde satılan ürünlerin fiyat etiketi, hijyen standartları, gıdaların son kullanma tarihleri ve çocuk sağlığına uygunluk kriterleri gözden geçirildi.

Kantinleri baştan aşağı titizlikle inceleyen ekipler, özellikle işyerlerinin ruhsatları ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda hassas bir çalışma yürüterek, kurullara uymayan işletmelere gerekli uyarılarda bulundu.

Zabıta ekipleri, okul çevresinde de öğrencilerin sağlığını tehlikeye sokabilecek satışlar için de gerekli kontrollerini sıklaştırdı.

'DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK'

Öğrencilerin sağlığını önemsediklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Çocuklarımızın sağlığı, bizim için her zaman önceliklidir. Okul kantinlerinde yapılan denetimler, hem sağlıklı ürünlerin satışını teşvik etmek hem de haksız fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilmektedir. Öğrencilere sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlamak da bir o kadar önemlidir. Ekiplerimiz, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler için sakıncalı olabilecek ürünleri ve gıda malzemelerini titizlikle incelemektedir. İlerleyen süreçte de bu denetimlerimiz devam edecektir” ded


Etiket: mersin, zabıta, denetim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA