Prostat Kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Tarih: 16 Eylül 2024 Pazartesi 12:32

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Doktor Ali Börekoğlu, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biri olan prostat kanserine karşı farkındalığın artırılması ve erken tanının önemi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.



Prostat kanseri genellikle 40 yaş ve üzeri erkeklerde daha sık görülmekte olup, erken teşhis sayesinde tedavi şansı büyük ölçüde artmaktadır. Bu nedenle, prostat kanserine yönelik düzenli tarama ve kontrollerin ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi. 
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Doktor Ali Börekoğlu, prostat kanseri tanı ve tedavi sürecinde Mersin Şehir Hastanesi’nin sunduğu olanaklar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hastanede, prostat kanseri tanı ve tedavisinde kullanılan ileri teknoloji yöntemleri ve multidisipliner bir yaklaşım sergilendiğini vurgulayan Börekoğlu, "Radyoterapi, cerrahi tedavi, akıllı ilaç tedavileri ve hormonal tedaviler gibi modern tedavi seçeneklerimizle, hastalarımıza her aşamada destek sunuyoruz" dedi.
Börekoğlu, erken tanının hayat kurtarıcı olduğunu hatırlatarak, prostat kanseri şüphesi olan kişilerin gecikmeden bir uzmana başvurmaları gerektiğini ifade etti.


Etiket: mersin, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA