Toroslar’da temizlik dayanışması sürüyor

Tarih: 14 Eylül 2024 Cumartesi 15:15

Mersin’de Toroslar Belediyesi’nin 31 Mart 2024’ten sonra ’Mahallede Temizlik Var’ sloganı ile ilçenin 67 mahallesinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor.

Mersin’de Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Mahallede Temizlik Var” kampanyası kapsamında yine yurttaşlarla beraber sokaklardaydı. Görevde oldukları 5 aylık sürede Toroslar’da temizlik sorununu kökten çözecek adımlar atmaya başladıklarını, temizlik konusunda bir sistem kurmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Yıldız, “Bir yandan da komşularımızla bir dayanışma ilişkisi geliştiriyoruz. Mahallelerimizde komşularımızla birlikte temizlik duyarlılığı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

31 Mart 2024 Seçimlerinde göreve gelir gelmez “Toroslar artık daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent olacak” diyerek önceliği temizlik çalışmalarına veren Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Mahallede Temizlik Var” kampanyası kapsamında Selçuklar Mahallesindeydi. Toroslar Belediyesinin çok sayıda temizlik personeli de araç ve ekipman desteğiyle mahalleyi temizledi. Çalışmalar kapsamında hem cadde ve sokak temizliği yapıldı hem çöp koyteynerleri, boş arsalar, rögarlar ilaçlandı.

Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve mahalle sakinleriyle birlikte Selçuklar Mahallesinin sokaklarını gezen Başkan Yıldız, temizlik konusunda duyarlık yaratmak amacıyla çevre temizliğine katıldı.
'SORUNLARI DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ'

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız,  “Kampanyamızın temel hedeflerinden biri, her zaman söylediğimiz gibi, Toroslar halkında bir temizlik duyarlılığı yaratmak. Çünkü her zaman söylüyoruz, kirlenmemenin birinci koşulu, temiz tutmaktan geçer. Yani yaşadığımız alanları kendi evimizin içi kadar korumalı ve temiz tutmalıyız. Aslında kampanyamızın hassasiyetini biraz buraya dayandırmaya çalışıyoruz. Belediyemiz bir kısım sorunlar yaşayabilir, finansal sorunlar yaşayabilir, kadro sorunları yaşayabilir, ama biz bu yaşadığımız sorunların tamamını, burada olduğu gibi, tüm alanlarda da halkımızla beraber aşacağız. Yani dayanışma duygularımızı güçlendireceğiz, mahalleler ve komşularımız arasındaki dayanışma duygularımızı güçlendireceğiz ve Toroslar'ı daha yaşanılır, daha konforlu bir hale getireceğiz. Buna söz verdik ve yapacağız” dedi.

'TEMİZLİK DİYE BİR SORUN KALMAYACAK'

Toroslar halkına temizlik alanında verdikleri sözlerin büyük kısmını 5 aylık süreçte hayata geçirmeye başladıklarına işaret eden Başkan Yıldız, “Bir yıl içerisinde Toroslar'da temizlik diye bir sorun kalmayacağını ifade etmiştik. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Alet ve edevatlarımızı, makinelerimizi, demirbaşlarımızı güçlendirmek şeklinde çalışmalar yapıyoruz. Komşularımızla bir dayanışma ilişkisi geliştiriyoruz. Mahallelerimizde komşularımızla birlikte temizlik duyarlılığı oluşturmaya çalışıyoruz. Her hafta mahallemizi hep beraber, komşularımızla birlikte, çocuklarımızla birlikte, belediye çalışanlarımızla ve meclis üyelerimizle birlikte temizliyoruz, temizlemeye devam ediyoruz. Toroslar'ın 67 mahallesinde bu kampanyayı bir biçimde devam ettireceğiz, sürdüreceğiz. Bir yandan da konteyner tahkimatımızı yapıyoruz, araç tahkimatımızı yapıyoruz, işçi tahkimatımızı yapıyoruz.  Yani en nihayetinde bu sürecin sonunda hemşehrimiz bilecek ki, kendi mahallesinde çöp kamyonu hangi saatte geliyor, sokak süpüren arkadaşımız hangi saatte orada, sokak süpürge araçlarımız hangi saatte hangi sokakta bulunuyor. Bunlara ilişkin ciddi bir çalışma yapıyoruz ve bir disiplin, bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Bir müddet sonra siz de evinizin önündeki konteynerin hangi gün ve hangi saatte boşaltılacağını bileceksiniz. Eğer o saatte boşaltılmamışsa, ekiplerimiz bir şekilde bunu görecekler müdahale edecekler” ifadelerini kullandı.

'TOROSLAR HALKINA DESTEK ÇAĞRISI'

Başkan Yıldız, Toroslar halkına temizlik kampanyasına destek olma çağrısında bulundu ve “Yaşanan tüm imkansızlıklara rağmen, başta temizlik meselesi olmak üzere tüm sorunlarımızı sırayla çözeceğimize bir kez daha söz veriyorum” dedi.

'HER ZAMAN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ'

Selçuklar Mahallesi Muhtarı Songül Özdemirtaş da  “Mahallemizdeki temizlik kampanyasına halkımızla beraber, meclis üyelerimizle, belediye başkanımızla birlikte katılıyoruz. Belediyemizin bazı imkansızlıkları var, belediye başkanımız zaten bunun açıklamasını yaptı. Ama biz halk olarak, vatandaş olarak elimizden geleni yapacağız. Her zaman belediyemizin ve belediye başkanımızın arkasında olduğumuzu belirtiyoruz. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” dedi.

'HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

Toroslar Belediye Meclisi üyesi Abdülkerim Elçi de “Siyasal iktidar bize her türlü zorluğu çıkarabilir, paramızı kesebilir, personel sıkıntısı çıkarabilir ama irademizi alamazlar. Biz de bu irade olduğu sürece, saygıdeğer başkanımız, ekibi ve belediye çalışanlarıyla birlikte bu işi başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA