Pompalı tüfekle saldırıya 19 yıl

Tarih: 13 Eylül 2024 Cuma 17:23

Mersin’de geçtiğimiz yıl pompalı tüfekle Nida Nur Nergiz’i pompalı tüfekle vuran tutuklu sanık Ersin Karakuş, 19 yıl cezasına çarptırdı.

Mersin'de 23 Ekim 2023 tarihinde pompalı tüfekle vurularak bir bacağından ampute olan İntörn Doktor Nida Nur Nergiz’in karar duruşması 12.09.2024 tarihinde Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Erkek şiddetine uğrayarak bir bacağından ampüte olan İntörn Doktor Nida Nur Nergiz’in karar duruşmasına Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay ve merkez üyeleri gözlemci olarak katıldı.

Mersin Barosu yönetiminin ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin başından sonuna kadar takipçisi olduğu duruşmada mahkeme heyeti emsal karar vererek, Nida Nur Nergiz'i pompalı tüfekle vuran tutuklu sanık Ersin Karakuş’u, ‘Kadına karşı tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi ve cezada takdiri indirim uygulanmadı.

'TEMENNİMİZ YASALARIN EKSİKSİZ UYGULANMASI'

Mahkeme heyetinin kararını değerlendiren Mersin Barosu yönetimi ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, “Kadına şiddetin önlenmesi için haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmaması ve 6284 sayılı yasanın eksiksiz uygulanması çok önemlidir. Genç bir kadının erkek şiddetine uğrayarak tek bacağını kaybetmesine neden olan olayda mahkeme heyetinin sanığa hak ettiği cezayı vermesi bizleri bir nebze mutlu etmiştir. Temennimiz tüm kadına şiddet ve kadın cinayetlerinde yasaların eksiksiz uygulanmasıdır. Nida Nur Nergiz davasında alınan kararın, örnek olacağına inanıyorum. Mersin Barosu olarak, kadına şiddetin önlenmesine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Duruşmalara katılarak destek veren tüm oda, dernek ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.


Etiket: mersin, baro, avukat,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA