Başkan Turgut: Festivalimiz amacına en iyi şekilde ulaştı

Tarih: 10 Eylül 2024 Salı 12:24

Mersin’de Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 51.’si düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin uluslararası boyutta en iyi şekilde yapıldığını ve festivalin amacına ulaştığını söyledi.

 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin başarılı bir şekilde tamamlandığını, katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAŞKAN TURGUT: FESTİVALİMİZİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK 

Silifke kültürünü, festival içerisinde yer alan etkinliklerle yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlere en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Seçildiğim ilk yıl 41.’sini yapmıştık. Bu yıl 51.’sini gerçekleştirdik. Bu festivalde büyük emeği geçen ve başından itibaren bizlerle olan ayrıca gelen konuklarımızın ağırlanmasında yardımcı olan Sn. Kaymakamımız Abdullah Aslaner’e çok teşekkür ediyorum. Her zaman arkamızda olan maddi manevi bizden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Bizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil eden hiçbir etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Seçim zamanı gelen ve festivalimizde bizleri yine yalnız bırakmayan CHP Genel Başkan Yardımcımız Yalçın Karatepe hocama teşekkür ediyorum. Siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, muhtarlarımız ve basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi burada bu festivalin düzenlenmesinde bütün belediye çalışanlarımızın katkısı var ve özellikle belediye meclis üyelerimiz ile belediye personellerimize çok teşekkür etmek istiyorum. En büyük teşekkürlerde siz değerli Silifke halkıma… 31 Mart’ta yüzde 57 gibi rekor bir oyla tekrar seçtiniz ve tekrar belediye başkanı yaptınız. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum. Sağ olun var olun” dedi. 

‘51 YILDIR ARALIKSIZ ŞEKİLDE KUTLAMAYA DEVAM EDİYORUZ’ 

Başkan Turgut, “Silifke kültürel zenginlikler açısından önemli bir kenttir. 1974 yılında Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 1979 yılına kadar bu isimle adlandırılan festivalimiz, 1979 yılından itibaren Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1996 yılında ise Uluslararası Silifke Kültür Haftası adı altında bugünlere kadar ulaşmış bu zamandan itibarende Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaya devam etmektedir. 51 yıldır aralıksız kutlanan Silifke festivalinin, diğer festivallerden farkı ülke içerisinde yapılan 3. büyük festival olmasıdır. Silifke Festivali’ne 2000 yılından itibaren yöremizin kültürünü ve özelliklerini yansıtan isimler verilmeye başlanmıştır. Geçtiğimiz yıllarda farklı isimler verilerek kutladığımız festivalimiz bundan sonra sadece Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaktadır. Silifke ve çevresinde yaşayan halkımız da bizleri yalnız bırakmayarak festivalimizin amacına uygun bir şekilde kutlanmasına vesile oldular. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan festivalimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 TURGUT, ‘FESTİVALİMİZİN TARİHİ AYRI BİR ÖNEM ARZ EDİYOR’ 

Başkan Turgut, ilk 1974 yılında Cavit Erden’ın başkanlığını yaptığı Müzik ve Folklor Derneği’n bu girişimi festivalin başladığını ve 1979 yılında uluslararası kimlik kazandığını kaydederek, “1996 yılında ismi Kültür Haftası olarak değiştirildi. 2017 yılında benim görev yaptığım dönemde tekrar isminin meclis kararı ile eski haline alınmasına karar verdik. İsmi tekrar Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali oldu. 1974’de başladı ve ben 7-8 yaşlarındaydım. Hayal gibi hatırlıyorum. Burada bulunan otelin ismi Çadır Oteli idi. Önüne sahne konurdu. Tahta sandalyeler yerleştirilirdi. İlk önce Silifke Lisesi’nin korosu çıkardı. Daha sonra ses yarışmaları olurdu. Halk oyunları gösterileri olurdu. Yine ülkenin ünlü sanatçıları konserler verirdi. Silifke 5 bin yıllık bir tarihe sahip. Değişik medeniyetler yaşayan bir kent. Defilede gördük. Geçmişten günümüze kıyafetlerde de gördük.  1974 yılında Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 51 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi, bu yılda en iyi şekilde gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşadık. 51 yıldır düzenlenen bu festivaller sayesinde Silifke’mizin adını Türkiye’ye olduğu gibi dünyaya da duyurmaya devam ediyoruz. Bu coşkumuza ve sevincimize uzaktan ve yakından katılarak destek veren bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum.  Göreve geldiğimiz andan itibaren sanatın, kültürün, sporun ve barışın kenti olma yolunda birçok hizmetler gerçekleştirdik. Bu hedef ve yolumuzda her geçen gün şevkle, heyecanla ve gururla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3000 yıllık tarihe ve eşsiz güzelliklere sahip Silifke’mize en iyi hizmetleri sunmak, benim ve mesai arkadaşlarım için büyük bir onur olmaya devam edecektir. Kültür Haftamızı başarıyla sonlandırdık. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katkı sunan, davetimize icap eden ve her daim beraber yürüdüğümüz, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğum değerli halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum “ şeklinde konuştu. 


Etiket: mersin, silifke,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA