UAEA Başkanı Grossi ve Rosatom Genel Müdürü Likhachev görüştü

Tarih: 6 Eylül 2024 Cuma 18:25

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü AlekseyLikhachev ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael MarianoGrossi, kurumlar arası istişareler kapsamında bu kez Rusya’nın Kaliningradkentinde bir araya geldi.

 

 

Rosatom’dan yapılan açıklamada, Rosatom Genel Müdürü AlekseyLikhachev başkanlığındaki Rus heyetinde Rusya Federasyonu Federal Çevre, Sanayi ve Nükleer Denetim KurumuRostechnadzor Başkanı Alexander Trembitskiy, Rusya Federasyonu’nun Viyana’daki Uluslararası Örgütler nezdindeki Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme ve Kontrolü Dairesi Başkan Yardımcısı Mikhail Kondratenkov, Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Komutanı Korgeneral Igor Kirillove Federal Ulusal Muhafız Birlikleri Servisi Tesis Güvenliği Genel Müdürlüğü Başkanı Vladimir Mashevskiy’in yer aldığı kaydedildi. Açıklamada,UAEA heyetine ise Rafael Grossi’nin başkanlık ettiği belirtildi.

Görüşmelerde Kurskve Zaporijyanükleer santrallerinin güvenliği ve emniyeti konularının ele alındığının belirtildiği açıklamaya göre, Rosatom Genel Müdürü AlekseyLikhachev, Kursk NGS'nin normal modda çalıştığını ve Rafael Grossi’nin 27 Ağustos’taki ziyareti sırasında bunu bizzat gördüğünü vurguladı.
Açıklamada, Likhachev, Kiev rejiminin Zaporijya NGS’ye yönelik son saldırılarıyla ilgili olarak Rus tarafının UAEA Sekretaryasındanuygun bir yanıt beklediğini ifade ettiği kaydedildi.

AlekseyLikhachev’inZaporijyaNGS ile ilgili olarak, Rus tarafının Ukrayna’nın artan provokasyonları karşısında santralin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için gereken her şeyi yaptığını teyit ettiği belirtildi. Rosatom Genel MüdürüNGS’deki UAEA ekibi ile Rus kurumları arasındaki bilgi alışverişine ilişkin konulara da değindi.

Açıklamaya göre Rafael GrossideZaporijya ve Kursk nükleer santralllerineyaptıığı ziyaretle ilgili değerlendirmelerini aktardı. Grossi, UAEA uzmanlarının düzenli temaslar kapmasında 4 Eylül’de ZaporijyaNGS’yi ziyareti hakkında da bilgi verdi.

Taraflar temasların düzenli olarak sürdürülmesi yönünde anlaştıklarını teyit etti.

UAEA Başkanı Grossi, 4 Eylül'de santrali ve 11 Ağustos'taki saldırıda tahrip olan soğutma kulesini ziyaret etmişti.

 

 


Etiket: mersin, , uaea, rosatom,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA