Silifke’de en güzel batırık Yarışması yapıldı

Tarih: 6 Eylül 2024 Cuma 18:06

Mersin’de Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında düzenlenen en güzel batırık yarışması büyük ilgi görürken dereceye girenler ödüllerini aldı.

 

 

 

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 51.’si düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında en güzel Batırık Yarışması' büyük ilgi gördü.

Demokrasi Parkı’nda düzenlenen yarışmaya katılan kadınlar en lezzetli ve en iyi batırığı yapmak için ter dökerken, yarışmayı izleyen konuklar ile yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlere de batırık ikramında bulunuldu.  

Halk oyunları guruplarının gösteriler sunduğu batırık yarışmasına İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan yardımcıları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin bu yıl daha coşkulu ve dolu dolu geçtiğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut; “Festivalimizin etkinlikleri içerisinde bu yıl yine Batırık Yarışmasını coşkuyla gerçekleştirdik. Katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu sayede yurt içinden ve yurt dışından gelen bütün konuklarımıza da bu içeceğimizi ikram etmiş ve bu lezzeti tattırmış olduk” dedi.  
Başkan Turgut, “Batırık içeceği bildiğimiz gibi Silifke’de misafirlikte hemen hemen her ev sahibinin ikram ettiği ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecek olup, bu içeceğimiz besleyici ve lezzeti açısından da damak tadına hitap eden bir lezzettir. Silifkelilerin vazgeçemediği bu lezzet yarışmasını bu yıl Müzik ve Folklor Festivalimizde yine gerçekleştirdik. Yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklarımızda bu lezzetten tatmış oldular. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 


Etiket: mersin, sanatkültür,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA