Silifke’de ilginç yarışma

Tarih: 6 Eylül 2024 Cuma 17:12

Mersin’in Silifke ilçesinde Müzik ve Folklor Festivali kapsamında düzenlene yoğurt yapma ve yeme yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu

Bu yıl 51.’si kutlanmakta olan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisindeYoğurt Yeme ve Yoğurt Yapma yarışmaları düzenlendi.

Göksu ırmağı kenarında bulunan Emekliler Kıraathanesi’nde düzenlenen en iyi yoğurt yapma yarışmasında10 yarışmacı dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi.

Yarışmacılar evde hazırlayarak getirdikleri yoğurtlarını servis ederek, değişik sunumlarla jüriden tam not almaya çalıştılar. Jüri üyeleri, yarışmacıların evlerinde yaptıkları yoğurtların yapılış tekniğine, sütün özelliklerine, hijyenine, sunumuna, koku ve tadına bakarak değerlendirme yaptı.Jürinin puanlamasının ardından yoğurt yapma yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.

YOĞURT YEME YARIŞMASI YAPILDI

En İyi Yoğurt Yeme Yarışmasında ise büyük bir tepsi içerisine dökülmüş 10 kg yoğurt içerisinde çeyrek altını bulma yarışması yapıldı. Yarışmaya, halk arasından seçilen 5 yarışmacı katıldı.

Yarışmacılar büyük tepsi içerisindeki yoğurdun içinden ağızlarıyla çeyrek altını bulmaya çalışırken, ortaya renkli görüntülerde çıktı. Yaklaşık 20 dakika yoğurt yiyerek yoğurt içindeki çeyrek altını arayan yarışmacıların kıyasıya mücadelesinde, yüzleri ve kafaları tamamen yoğurtla kaplandı. Yoğurt yarışmalarında yurt içinden ve yurt dışından gelen yabancı halk oyunları gruplarının sunduğu gösteriler ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterisi ve yapılan yarışmaların ardından gelen tüm konuklara Silifke Yoğurdu ikram edildi.

Yoğurt deyince akla Silifke yoğurdunun geldiğini belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Yoğurt yarışmamızı gerçekleştirdik. Silifke deyince akla yoğurt gelir. Yoğurdumuzun coğrafi tescilini de aldık. Yarışma sonrası tüm misafirlerimize yoğurt ikram ettik. Silifke’ye gelen herkes Silifke’nin yoğurdunu her yerde bulup tadabilirler. Festivalimize güzellik katan bir yarışma oldu. En renkli etkinliğimizden biri oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Etiket: mersin, silifke,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA