Vali Pehlivan’dan Yumuktepe’ye inceleme

Tarih: 5 Eylül 2024 Perşembe 17:39

Mersin’in Toroslar ilçesinde geçmişi 9000 bin yıl öncesine dayanan Yumuktepe Höyüğü’nde kazı çalışmaları sürerken Vali Ali Hamza Pehlivan, kazı alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.





Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar İlçesi Demirtaş Mahallesi’nde bulunan Yumuktepe Höyüğü kazı alanını ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

Emekli Vali-Müsteşar, Tabiat Varlıkları Kurulu Üyesi Enis Yeter’in de iştirak ettiği ziyarette Vali Pehlivan, 9.000 yıl öncesinden günümüze kadar kesintisiz olarak yerleşildiği tespit edilen tarih öncesi uygarlıkların teknolojik, toplumsal ve günlük yaşamlarına dair önemli bilgiler sunan Yumuktepe Höyüğü’nde devam eden arkeolojik kazı çalışmaları ve çıkarılan eserlerle ilgili kazı başkanı Bari Aldo Moro Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Giulio Palumbi ve kazı koordinatörü İnönü Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Ulaş’tan bilgiler aldı.

Vali Pehlivan’a; Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay eşlik etti.


Etiket: mersin, toroslar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA