CHP’li Kış: Esnaf kepenk indiriyor, şirketler batıyor

Tarih: 4 Eylül 2024 Çarşamba 16:09

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin esnaf ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin esnaf ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerken, temmuz ayında 2 bin 889 şirketin kapanması ve yılın ilk yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapatmak zorunda kalmasının, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

 Gülcan Kış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine dayanarak, Temmuz ayında 2 bin 889 şirketin kapandığını ve bu sayının bir önceki aya göre %42,9, geçen yılın aynı ayına göre ise %39,8 oranında arttığını vurguladı. 2024’ün Ocak-Temmuz döneminde kapanan şirket sayısının %28,3 artışla 14 bin 828’e ulaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre, yılın ilk yedi ayında 51 bin 55 esnafın kepenk kapattığını ifade eden Kış, Mersin özelinde ise 2024’ün ilk 7 ayında 1348 esnafın kepenk kapattığını belirtti.

CHP’li Kış, konkordato ilanlarının büyük bir artış gösterdiğine dikkat çekerek, Ocak-Temmuz döneminde 788 firmanın konkordato ilan etmek zorunda kaldığını belirtti. Aynı dönemde karşılıksız çek sayısının %80 artışla 146 bine ulaştığını ve bu çeklerin toplam tutarının 90 milyar TL’ye çıktığını ifade eden Kış, “Karşılıksız çeklerdeki bu patlama, piyasadaki güvenin ne kadar zayıfladığını ve işletmelerin nasıl bir finansal sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, seçim bölgesi Mersin için ise “Protestolu senet sayısı yüzde 589 artışla 545 milyon TL’ye, karşılıksız çek adedi ise yüzde 86 artarak 2.588’e, tutarı yüzde 224’lük artışla 1 milyar 429 milyon TL’ye ulaştı. Mersin üretim, ihracat ve yarattığı katma değerle tüm sorunlara rağmen ekonomik çarkların döndüğü bir merkez. Üreten bir kent olmaya devam edeceğiz,” diyerek, Mersin iş dünyasının zorluklara rağmen üretmeye devam ettiğini vurguladı.


Etiket: mersin, gülcankış,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA