Mahalleler arası futbol turnuvasını 15 bin kişi izledi

Tarih: 2 Eylül 2024 Pazartesi 15:34

Mersin’in Erdemli ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalleler arası futbol turnuvasının finalini 15 bin kişi izledi

Mersin'de Erdemli Kaymakamlığı ve Erdemli Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen turnuvaya toplamda 48 mahalle takımı katıldı. Kayacı'daki spor tesislerinde gerçekleşen ve bu yıl 19’uncusu düzenlenen turnuvada 128 maç sonunda Karakeşli ve Elvanlı Mahallesi finale kaldı.

Yaklaşık 15 bin kişi final maçını kapalı ve açık tribün tıklım tıklım dolunca vatandaşlar müsabakayı tepelerden takip etti. Tribünlerde yaşanan heyecan ve coşku oldukça fazlaydı. İki takımın kıyasıya mücadele ettiği maç sonunda Karakeşli’yi 3-1 yenen Elvanlı spor şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Erdemli Belediyesi olarak amatör kulüplere her zaman desteklerini ve sporun birleştirici gücüne dikkat çeken n Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “28 Haziran’da başlayan turnuvamız bugün itibariyle son buluyor. 48 takımın katıldığı 1250 futbolcumuzun ter döktüğü bir turnuva oldu. Bugün final maçı yaklaşık 15 binden fazla seyircimiz var. Halkımızda Erdemli Belediyesi olarak biz de amatör sporcuları ve amatör kulüpleri sonuna kadar destekliyoruz. Bugün de güzel bir final. İnşallah fairplay dolu bir maç olacak. İlginç bir taraftar kitlesi var, 15 binden fazla taraftar var şuan izleyen. Erdemli halkı, Yörük halkı futbolu seviyor, takımlarını destekliyor bu da bize mutluluk veriyor” diye konuştu.

Final maçını büyük bir heyecanla izlediğini ifade eden Ahmet Yılmaz, “ Elvanlı, Karakeşli maçındayız. İnşallah güzel bir maç olur dostluk içerisinde. Bir de güzel bir yaz yağmuru yağdı, naylonun altında maç izlemeye çalışıyoruz, iki takımada başarılar dilerim” diye konuştu.

19 senedir köy maçlarını takip ettiğini söyleyen Fatma Dere, “ 19 senedir bu maçları seyretmeye geliyorum. Seyredeceğimiz maçların hepsine başarılar dilerim. Streslerimizi atıyoruz, tanıştıklarımız oluyor, köylülerimizle görüşüyoruz, komşu köylülerimizle tanışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan turnuva kupa ve madalya töreni sonrası sona erdi.


Etiket: mersin, spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA