İnternet dolandırıcıları polisin ağına takıldı

Tarih: 7 Haziran 2024 Cuma 10:17

Mersin merkezli 9 farklı ilde internet dolandırıcılığına yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.


 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, bir kişinin bilişim yoluyla dolandırılması üzerine teknik ve fiziki takip çalışmaları başlatıldı.
Yürütülen soruşturma kapsamında kripto para piyasası üzerinden yüksek kar vaadiyle vatandaşları ağlarına düşürerek dolandırdıkları tespit edilen ve son olarak kentte yaşayan bir kişin 163 bin lirasını dolandıran suç şebekesine yönelik operasyon yapıldı.  Mersin merkezli 9 farklı ilde 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik, eş zamanlı düzenlen operasyonda 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bu şahısların adreslerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu 11 sim kartı, 2 laptop ve 1 hafıza kartına el konuldu.
Yakalanan şüpheli şahıslardan 6'sı yapılan işlemlerin ardından çıkarılan adliyede serbest kalırken, 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA