Genç itfaiyecilerden gerçeği aratmayan tatbikat

Tarih: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:22

Mersin’de İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitimlerini tamamlayıp göreve başlayan çiçeği burundaki itfaiyeci yapılan tatbikattan tam not alırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, saygı bir itfaiye teşkilatına sahip olduklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ata Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitimlerini tamamlayıp göreve başlayan itfaiye personeliyle bir araya geldi.

ATA Eğitim Merkezi’nde itfaiye personeline seslenen Başkan Seçer, bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ata Eğitim Merkezi; sadece Mersinimize değil ülkemize kazandırdığımız önemli itfaiye eğitim merkezlerinden bir tanesi. Ata Eğitim Merkezi’ni faaliyete geçirdiğimizde Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatının merkezde aldığı eğitimle artık çok daha efektif, etkin, daha çok can kurtaran, olaylara anında ve tekniğiyle müdahale eden, bilimsel yöntemlerle görevini yapan bir itfaiye teşkilatına bürüneceğimizi görüyorduk. Vakit kaybetmeden Ata Eğitim Merkezimizi inşa edip faaliyete geçirdik. O günden bugüne teşkilatımızda daha iyi yetişmiş itfaiye personelinin göreve başlaması konusunda son derece önemli çalışmalar yaptığımızı görüyorum” dedi.

İtfaiye eri alım sınavlarını çok sıkı ve bir o kadar da şeffaf yöntemlerle yaptıklarını anımsatan Seçer,  “Çok sıkı sınavdan geçirerek 100 itfaiye personelini seçtik. Daha sonra Ocak ayı içerisinde aynı yöntemlerle; tamamen liyakate dayalı 50 itfaiye personelini de tekrar sınava tabi tutarak değerlendirmeler sonucu göreve başlamaları için eğitim sürecini başlattık. Bugün de burada 50 itfaiye personelimiz; Mersinimizin değişik bölgelerinde görevlerine başlayacaklar. Hepsine görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Seçer, en önemsediği birimlerin başında İtfaiye Teşkilatının geldiğini belirterek, “Bunun nedeni direkt insan hayatı ile ilgili olmanız. Geçtiğimiz 5 yılda Türkiye’nin her yerinde; doğusunda, batısında, Karadeniz’inde, Mersinimizde en uzak noktalarda ortaya çıkan afetlere hiç düşünmeden, zaman yitirmeden itfaiye teşkilatımızın müdahale etmesini sağladık” dedi. İtfaiye Teşkilatının Türkiye’nin her noktasında insanların başına gelen felaketlerde yanı başlarında olduğunu hatırlatan Seçer, “Bu konuda görev yaptıkları illerden, o bölgenin görevlilerinden aldığım telefonlarla sizlere hayır dualarını ve teşekkürlerini iletmeleri beni bir başkan olarak çok gururlandırdı. Bu nedenle İtfaiye Teşkilatımıza bu gururu bana yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'Türkiye’de saygın bir itfaiye teşkilatıyız'

İtfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Bakanlıktan yeni kadrolar için taleplerde bulunuyoruz. Bize kadro tahsis ettikleri süre içerisinde bu kadroları süratle değerlendirip yeni arkadaşlarımızı göreve başlatacağız. Artık Mersin İtfaiye Teşkilatı yaptığı çalışmalarla, aldığı eğitimlerle, buradaki tesisleriyle, alet ve ekipmanlarıyla; çağdaş, olaylara bilim ışığında müdahale eden, liyakatli itfaiye erlerinin olduğu Türkiye’de saygın bir teşkilat haline gelecek ve zaten şu anda o noktaya gelmiş durumda. Ama her noktanın daha iyisi vardır. Biz her noktanın daha iyisini yakalamak için çalışan bir belediyeyiz. Bunu geçtiğimiz 5 yılda sadece Mersin halkı değil tüm Türkiye gördü. Bu nedenle geçtiğimiz seçimlerde Mersin’de her üç yurttaşımızın ikisinin oyunu aldık” dedi.

Mersin gibi Türkiye’nin özeti bir yerde bu başarının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Ancak bu gurur aslında beraber çalıştığımız sizlerin de dahil olduğu 11 binden fazla mesai arkadaşımın onurudur, gururudur, emeğidir. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık” dedi.

Seçer son olarak, “Tekrar teşkilatımıza başarılar diliyorum. Olumsuz durumlarda vatandaşımızın yanında olacak olan, onlara yardımcı olacak, can ve mal güvenliğini sağlayacak olan sizlersiniz. Sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum, sizleri seviyorum” diye konuştu.

Seçer’in konuşmasının ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Seçer, itfaiye personelinin parkur gösterisini izledi. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


Etiket: mersin, itfaiye, arama, kurtarma,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA